20 miljoen keer per dag. Zo vaak gebruiken we in Nederland het toilet. Per week nemen we hier zo’n 50 minuten en dus 43 uur per jaar de tijd voor. Dat is gemiddeld tussen de 1 en de 3 jaar van ons leven. Toiletteren doen we dus op hoog niveau, het liefst zo goed mogelijk aangepast aan onze wensen en lichamelijke toestand.

Een toilet moet altijd eenvoudig te gebruiken zijn. Voor de bewoner zelf én diens bezoek. Dat vraagt om verlaagde drempels en voldoende ruimte rond het toilet. Een aangepast toilet of plaatsing van de toiletruimte naast uw slaapkamer. Of een lichtspoor waarmee het toilet ook ’s nachts eenvoudig te vinden is.

Welk toilet past bij u?
Een scheurkalender of lectuurmand, kunst aan de muur, stillevens van potpourri of sfeerverlichting. We doen veel aan onze toiletruimte, om onze tijd daar de moeite waard te maken. Maar ook de toiletpot zelf biedt volop keuze in opties en uitvoeringen.

Een stevige basis om te zitten


Er zeker van zijn dat u goed zit, heeft te maken met stabiliteit en stevigheid. Uw toilet moet uw gewicht kunnen dragen of voldoende ondersteuning bieden. Soms ligt de oplossing hier in het type toiletpot, zoals bij een obesitastoilet. Ook een stabiele toiletverhoger – die om de bestaande toiletbril heengrijpt – kan uitkomst bieden. Perfect voor rolstoelgebruikers die naast de pot rijden en dan een transfer maken. Want op zo’n moment wilt u niet dat de toiletverhoger begint te schuiven.
Voor rolstoelgebruikers kan een verlengd toilet een uitkomst zijn; vanuit een rolstoel is het gemakkelijker de oversteek te maken naar zo’n type toilet.

Een hogere zit. Of juist een lagere.


Als u moeite heeft om te gaan zitten en weer op te staan, kan een hogere zit uitkomst bieden. Een verhoogd toilet of een toiletverhoger is dan gewenst.
Maar een hogere toiletpot is zeker niet altijd de uitkomst. In bepaalde gevallen is het juist beter om op een lager niveau plaats te nemen. Met beide voeten op de vloer is het eenvoudiger om ‘druk’ te geven en uw behoefte te doen. Voor mensen met een hoge bloeddruk of mensen die een hersenbloeding of -infarct hebben gehad, wordt een verlaagd toilet dan ook juist weer aangeraden.
Deelt u uw toilet geregeld met kinderen, denkt u dan eens na over een in hoogte verstelbare wc. De kinderen kunnen dan lager zitten, terwijl u het plezier van een hogere zit heeft.

MCS Circumani USPA 7000+

MCS Circumani USPA 7000+ met onderdouche en vaginale onderdouche, föhn, verwarmde zitting met spatrand en geurafzuiging, voorzien van diverse instelmogelijkheden, herkenningsoog en softclose werking van zitting en deksel.

 

De MCS douche-wc biedt een uitkomst voor de lichaamsverzorging, speciaal voor diegenen die bij de toiletgang de handen moeilijk kunnen gebruiken.
Door de geïntegreerde onderdouche- en droogfunctie is het gebruik van toiletpapier overbodig.
Reinigen met water is natuurlijker en schoner, maar het is ook zachter voor de intieme delen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MCS Closomat
 
 
 
 
Alle modellen geven vooral de personen met een handicap een gevoel van eigenwaarde. Men is niet meer afhankelijk van een huisgenoot of verpleeghulp, maar kan nu zelf handelen. Door het indrukken van de elleboogtoets kunnen de functies voor het doorspoelen van het toilet, alsmede die van de onderdouche en föhn geactiveerd worden. Verschillende soorten afstandsbediening en voetbediening (pneumatisch) zijn bij alle modellen mogelijk. De licht te bedienen drukknop kan op een toiletsteun of op de muur bevestigd worden.
 
Maar de MCS douche-wc is niet alleen geschikt in de privésituaties, maar zeker ook toepasbaar in openbare ruimtes in de ruimste zin van het woord. Het materiaal is degelijke, de eenvoudige bediening zijn speciaal ontwikkeld voor de zorg en voor veelvuldig gebruik, waardoor deze ook toe te passen is in openbare gelegenheden als stationsgebouwen, dagverblijven, scholen of congresruimtes, maar uiteraard ook in ziekenhuizen en instellingen. Met name die afdelingen waar hygiëne en intieme verzorging optimaal dient te zijn, als bijvoorbeeld kraamafdelingen, is het spoelen met water van belang.
 
 
MCS Vario Tronic
 
Met de MCS Vario Tronic kunt u gemakkelijk de hoogte van het wandcloset aanpassen aan de wensen van de gebruiker doordat deze elektronisch in hoogte verstelbaar is.
Om personen met een beperking voldoende gebruikscomfort te bieden is ervoor gekozen om de MCS Vario Tronic zo te ontwerpen dat de maximale breedte van het element slechts 42 cm is. Dit maakt een transfer van rolstoel naar toilet zeer eenvoudig. Een wandcloset met een standaard afmeting past perfect. 
Door middel van een afstandsbediening is de hoogte van het toilet eenvoudig met 20 cm (-2 cm/+18 cm) te verstellen. Het systeem is aan beide zijkanten en planchetzijde afgewerkt met RVS panelen. Dit is tevens de service-ingang van het element. Er zijn diverse opties en kleuren mogelijk.
     
MCS Aquaclean
 
 
 
 
 
MCS Liftolet
 

Een grote hulp voor mensen die het moeilijk vinden om te gaan zitten en opstaan. 
De MCS Liftolet past op de meeste standaard toiletten zonder nadeel voor andere gebruikers. De hefhoogte is 40 cm hoger dan de normale zithoogte. 

  • normale zithoogte
  • geen nadeel voor andere gebruikers
  • past op alle standaard toiletten (hangend of staand
  • ook geschikt voor inbouw achteraf)

Er zitten twee knopen in de armsteunen, voor het optillen en neerlaten van de toiletzitting met de steunarmen.

Liftolet is optioneel verkrijgbaar met een opening aan de voorzijde van de zitting, die intieme verzorging mogelijk maakt op een praktische manier. Hiervoor dient de stoel iets te worden verhoogd.

De elektrische uitrusting is spatwater beschermd.

 
Viega Eco Plus
 
 
Opa of kleindochter, vader of moeder: iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor het gebruik van wc en wastafel. In hoogte verstelbaar sanitair kan een uitkomst bieden, maar moet dan wel aan drie strikte eisen voldoen.

1. Op elke gewenste hoogte instelbaar 
De wastafel of het toilet op een andere hoogte instellen moet op de eerste plaats eenvoudig zijn. Het mag geen kracht kosten om de hoogte opnieuw in te stellen. Ook moet het instellen in een fractie van tijd kunnen plaatsvinden.
2. Langdurig en intensief te gebruiken
Een andere voorwaarde waaraan in hoogte verstelbaar sanitair moet voldoen, is de kwaliteit. Niemand is erbij gebaat als een wastafel na twee keer verstellen ‘vastloopt’. Juist in de badkamer, die vaak intensief gebruikt word, is zekerheid een absolute must.
3. Een fraai, tijdloos design
Dan het design. Een wastafel of toilet moet ontworpen zijn om langere tijd mee te gaan en te passen in trends van vandaag én morgen.

Volwassenen en senioren in het bijzonder, kunnen eenvoudiger opstaan wanneer de wc wat hoger hangt. Maar voor gebrúik van het toilet wordt juist weer een lagere stand geadviseerd. Kinderen hebben sowieso meer baat bij een wc die wat lager zit. Met het in hoogte verstelbare wc-element van Viega kan nu aan beide wensen worden voldaan. Met het element is de zithoogte van de wc met één druk op de knop aan te passen. Ook hier is één druk op de knop voldoende om het keramiek maximaal acht centimeter omhoog of omlaag te laten bewegen.
Het wc-element werkt met een gasdrukveer en is te combineren met tal van wc-keramieken en met bedieningsplaten uit het Visign-programma.

 
 
 
Viega elektrisch bedienbaar toilet
 
Een moderne badkamer biedt voor iedereen van elke leeftijd onbeperkte mogelijkheden. Om daarbij ook de bedieningselementen voor het spoelen van het toilet goed bereikbaar te houden voor senioren, levert Viega een elektrische spoelbediening. Eén druk op de knop is voldoende om het spoelen van het toilet te starten.

Extra voorzieningen rondom het toilet
Gedurende de levensduur van een woning, worden er regelmatig aanpassingen gedaan. Een deel daarvan richt zich op het levensloopbestendig wonen. De woning wordt daarbij zodanig aangepast dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Bij die aanpassingen behoren ook extra voorzieningen rondom het toilet. Soms gaat het daarbij om invalidensteunen en andere keer om handgrepen om het bezoek aan het toilet te verlichten. Deze functionele hulpmiddelen worden nu nog comfortabeler dankzij de elektronische bediening van het spoelreservoir.
De elektrische bediening kan in alle Viega inbouwreservoir worden toegepast, ook voor de Visign-designserie van Viega.

Elektrische bediening, volledige functionaliteit
De bediening bestaat over het algemeen uit een drukknop die op de handgrepen is gemonteerd. De volledige functionaliteit van het Viega-inbouwreservoir is daarmee via de handgreep beschikbaar. Voor u als consument betekent dat: meer bediencomfort en vertrouwde functionaliteit.
Met de volledige functionaliteit binnen handbereik komt ook de de dubbele spoeltechniek (kleine spoeling van 3 liter; grote spoeling van 6 liter) beschikbaar. Ook uit 3 andere spoelhoeveelheden kan worden gekozen.
 
 

 

Onze kerstvakantie begint vrijdag 20 december om 16.00 uur.
Vanaf maandag 6 januari 2020 staan wij weer voor u klaar. 

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een geweldig nieuwjaar! 

 

 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com
© 2017 Medical Care Solutions