Nieuws

Veiligheidsdag Steenwijkerland 15 juli

19-06-2017

Wij staan hier met de Lang Zult U Wonen tentoonstelling.

Veiligheidsdag 2017: samenwerken aan veiligheid

De Veiligheidsregio IJsselland en de gemeente Steenwijkerland organiseren op zaterdag 15 juli 2017 de tweejaarlijkse Veiligheidsdag 2017. Tijdens deze interactieve dag laten brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente, provincie én vrijwilligersorganisaties u zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Wilt u weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Steenwijkerland.

Wat moet u doen als er thuis brand uitbreekt, hoe kunt u samen met uw buren alert zijn op verdachte situaties en hoe kunt u zelf eerste hulp verlenen? U ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. U krijgt ook de kans om plaats te nemen in een politie- of brandweerauto of te helpen met het blussen van een klein brandje.

Opletten en elkaar bijstaan

Hulpverleningsorganisaties bereiden zichzelf voor op een mogelijke ramp of crisis. Dit doen ze door plannen te maken, door te oefenen en door te leren van elkaar. De inwoners in onze regio zijn daarbij zeker zo belangrijk. Iedereen kan zich vanuit zijn of haar mogelijkheden inzetten voor elkaar: het kind dat van de fiets valt, de buurman die onwel wordt, de voorbijganger die wordt aangereden of het huis verderop waar de deur open staat. Door simpelweg op te letten en elkaar bij te staan draagt al bij aan elkaars veiligheid.

Bekijk voor een sfeerimpressie de film van de Veiligheidsdag 2015 in Hardenberg en de foto's van de Veiligheidsdagen in Zwolle (2013) en Hardenberg (2015).

Deelnemers Veiligheidsdag 2017

Een groot aantal hulpdiensten en (vrijwilligers)organisaties zetten zich in voor onze veiligheid. Zij presenteren zich op de Veiligheidsdag. Denk hierbij aan:Voertuigen van Brandweer

  • Brandweer IJsselland

  • Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR)

  • Politie team Steenwijk

  • Veilig Verkeer Nederland afdeling Steenwijkerland

  • Waterschap Drents Overijsselse Delta

  • Defensie

  • Provincie Overijssel

  • Gemeente Steenwijkerland

 

Almelose Haringparty 2017

19-06-2017

Beekparkfestival Borne 2017

19-06-2017

Startbijeenkomst seniorenmarkt van wonen, comfort en zorg

14-06-2017

De 55-plus-markt voor wonen, comfort en zorg is in beweging. Door de vergrijzing stijgt het aantal senior woonconsumenten snel. Zij willen nog lang zelfstandig thuis wonen. De behoefte aan geschikte woningen en diensten aan huis groeit. Heeft u deze markt al verkend? Ziet u kansen? Of heeft u al eerste stappen gezet en wilt u meer uit deze markt halen? 

Bouwend Nederland en UNETO-VNI gaan op 5 juli in Overijssel van start met het project Ondernemend Noaberschap voor wonen, comfort en zorg. In samenwerking met Lang Zult U Wonen en het Health Innovation Park. 

Quooker Actie

12-06-2017

 

Quooker Flex gratis bij een complete keuken:

BIjeenkomst Voorlichtingsburo Wonen/Ver. Comfortabel Wonen 31 mei

31-05-2017

 

Niels Götz werkzaam bij het buro 5plus1.nl zijn passie is “in de huid kruipen” van de doelgroep en erachter komen wat ze drijft en op basis daarvan een succesvolle verleidingsstrategie neer te zetten. Hij weet zich daarbij gesteund door de nieuwste inzichten uit de neuro- en marketing psychologie. Een belangrijk aandachtspunt in zijn verhaal is de essentiële rol én het belang van de vrouw in de aanschaf van investeringen in en om het huis.
Klaas Klunder vertelt over de nieuwste trend op content marketing en inbound marketing gebied. Met zijn buro www.marketingpenguin.com is hij al jaren een veel gevraagd spreker die het leuk vindt zijn kennis met je te delen. Klaas is ook de schrijver van de enige marketing roman “De Marketing Monnik” een spannende business roman waarin de 3 marketinggeheimen van de bijbel worden onthuld. Het toepassen van deze wijsheden helpt juist in deze tijd om duurzame resultaten te bereiken zonder extra budget.

 

Opening Bosch showroom 31 mei

31-05-2017

Opening nieuwe showroom Bosch Inspiratiehuis 20/20

Informatieavond Deterink 30 mei

29-05-2017

Deterink informatieavond

Werkbezoek Keller Keukens met opdrachtgever

29-05-2017

HOM bijeenkomst bij MCS Keuken & Comfort

29-05-2017

 

Interzum beurs 2017 Keulen 19 mei

22-05-2017

Interzum is 's werelds grootste vakbeurs voor de productie van meubelen en interieur. Besluitvormers, leveranciers en dealers van over de hele wereld laten hier hun noviteiten zien.

Gezocht: vakbekwame (allround) monteurs

16-05-2017

Actie Atag: gratis vaatwasser

15-05-2017

Gratis vaatwasser

Bij aanschaf van 4 apparaten, bij een van de deelnemende dealers, tussen 26 september 2016 en 30 september 2017 krijgt u van ATAG een vaatwasser als vijfde apparaat cadeau! En u krijgt bij registratie ook nog eens 8 jaar garantie. Bekijk hieronder de voorwaarden en deelnemende apparaten.

 

Mans Twente bedrijfsbezoeken 9 mei

10-05-2017

MANS Twente ging dinsdag 9 mei op bezoek bij een tweetal bedrijven. De bedrijven Descotech Metal B.V. en Installatiebedrijf Paul Rikhof worden deze avond bezocht.

20 april Seniorenbeurs 2017 Enschede

04-04-2017

De Seniorenbeurs op 20 april a.s. in de Diekmanhal in Enschede waar we samen met ErinThuis met een stand staan. Komt u ook?

 

Liebherr Biofresh actie

03-04-2017

Meld u HIER aan voor uw gratis Verse Oogst Box

Informatieavond Mans Twente georganiseerd door Roskam Profijt 22 maar

20-03-2017

Informatieavond Mans Twente georganiseerd door Roskam Profijt 

Eigen Huis Beurs 2017 17 maart

20-03-2017

Beurs Eigen Huis is de grootste woon- en inspiratiebeurs in haar soort en is één grote ontdekkingstocht voor iedereen met bouw-, verbouw en verhuisplannen. Er is van alles te doen; van het luisteren naar sprekers, het opdoen van inspiratie, het bekijken van de laatste trends, tot het je laten adviseren door een architect. De beurs geeft jou een kijkje in de keukens, woonstijlen en tuintrends van de professionals.

  

  

 

MCS Keuken & Comfort trotse partner van ErinThuis

15-03-2017

MCS Keuken & Comfort is trotse partner van ErinThuis

 

Belastingvoordelen voor mensen met ziekte of beperking

15-03-2017

11 maart Open Dag Keuken & Bad Almelo

14-03-2017

  

  

  

Standpunten van de politieke partijen over de zorg

13-03-2017

Standpunten van de politieke partijen over de zorg

Op woensdag 15 maart 2017 gaan we meer met z’n allen naar de stembus voor de verkiezingen. Voor iedereen is de zorg en thuiszorg een belangrijk thema. Hoe kijken de partijen hier tegenaan, welke zaken willen ze veranderen of juist behouden en versterken.

Daarom hebben we voor de belangrijkste partijen de standpunten over de zorg op een rijtje gezet. Zodat u een goed onderbouwde keuze kunt maken op 15 maart. Middels de volgende link kunt u de standpunten van alle partijen bekijken:

Standpunten van de politieke partijen over de zorg

 

 

Eigen bijdrage WMO verlaagd: wat betekent dat voor jou?

13-02-2017

Eigen bijdrage WMO verlaagd: wat betekent dat voor jou?

Heb jij een hulpmiddel aangevraagd bij het WMO-loket van jouw gemeente? Dan kan het zijn dat je een eigen bijdrage betaalt voor jouw hulpmiddel. De maximale hoogte hiervan is per 1 januari 2017 verlaagd. Hoe hoog mag jouw eigen bijdrage WMO zijn voor een hulpmiddel? Goed om te weten, dan weet je of je niet te veel betaalt. De hoogte is grotendeels afhankelijk van je inkomen, gezinssamenstelling en of je AOW ontvangt. Bekijk de maximale hoogte die geldt voor jou.

Hoogte eigen bijdrage WMO verlaagd per 2017

Een gemeente mag zelf bepalen of een eigen bijdrage wordt gevraagd en hoe hoog die is. Maar er zijn ook landelijke regels vastgesteld over de eigen bijdrage, onder andere over de maximale hoogte ervan. Feiten over de eigen bijdrage WMO op een rij:

De gemeente kiest ervoor om een hulpmiddel of zorg gewoon te vergoeden of om een eigen bijdrage te vragen
De gemeente moet zich houden aan de regels van de wet ‘WMO’ 2015, hier lees je meer over de WMO
De eigen bijdrage bestaat uit een basisbedrag en een inkomensafhankelijk bedrag
In de WMO staat dat voor een maatwerkoplossing eigen bijdrage mag worden gerekend, niet hoger dan een vastgesteld maximum dat wordt berekend op basis van je inkomen
Gemeentes kunnen van dit maximum afwijken in jouw voordeel, en doen dat ook steeds meer, zie hiervoor ook de website van Ieder(in)
Het CAK berekent de hoogte van de eigen bijdrage op basis van jouw inkomen en vermogen
In het gesprek met je gemeente moet al duidelijk worden wat de kosten van het hulpmiddel voor jou zijn en of je die kan betalen

Hoogte eigen bijdrage WMO verlaagd per 2017


Per 1 januari 2017 is de eigen bijdrage WMO in 2017 voor iedereen verlaagd. Wat verandert er? Het maandelijks basisbedrag wordt verlaagd, en het percentage van jouw inkomen dat gebruikt wordt om het inkomensafhankelijk bedrag te berekenen verlaagt van 15% naar 12,5%. Dat betekektn dat het bedrag dat je iedere 4 weken betaalt wordt verlaagd. Voor meer meerspersoonshuidhoudens met een inkomen tot €35.000 per jaar geldt zelfs helemaal geen eigen bijdrage meer. Maar hoe hoog is de eigen bijdrage precies is hangt af van de gemeente waar jij in woont. De gemeente kan in jouw voordeel het landelijke beleid bijstellen. Steeds meer gemeentes verlagen de eigen bijdrage in jouw voordeel.Deze veranderingen gelden voor de eigen bijdrage voor zogenoemde maatwerkvoorzieningen. Dit zijn voorzieningen, zoals hulpmiddelen, die alleen jij gebruikt.

Eén eigen bijdrage voor alle WMO maatwerkvoorzieningen
Maak jij van meer voorzieningen gebruik, bijvoorbeeld van zowel een scootmobiel als huishoudelijke hulp, en betaal je daarvoor ook een eigen bijdrage? Dan telt die eigen bijdrage mee met je eigen bijdrage voor één of meerdere hulpmiddelen. Je betaalt namelijk altijd maar één eigen bijdrage over de WMO maatwerkvoorzieningen.
Bekijk wat jouw maximale eigen bijdrage in 2017 is
En wat betekent deze verlaging precies voor jou? Je kan dit exact berekenen met de rekenmodule van het CAK. Hieronder zie je de belangrijkste feiten op een rij.

Ik werk en/of mijn partner hebben nog geen AOW-uitkering:

Als je alleen woont, betaalt je een minimale basisbijdrage van €17,50. Verdien je meer dan €22.632 per jaar, dan betaal je ook nog een inkomensafhankelijke bijdrage en vind je jouw maximale eigen bijdrage in de volgende tabel: download het overzicht
Als je samen woont en bij elkaar opgeteld minder dan €35.000,- per jaar verdient, dan betaal je geen eigen bijdrage voor de WMO, zie ook de volgende tabel: download het overzicht
Als je samen woont en één van jou verdient al het inkomen en de partner is chronisch ziek, dan is jouw eigen bijdrage in 2017 drastisch verlaagd, zie voor meer deze kamerbrief
Ik en/of mijn partner krijg(en) AOW:

Woon je alleen en krijg je AOW, betaal je een minimale basisbijdrage van €17,50. Verdien je meer dan €17.033,-, dan betaal je ook nog een inkomensafhankelijke bijdrage en vind je jouw maximale eigen bijdrage in de volgende tabel: download het overzicht
Woont je samen en krijg je AOW, dan betaal je ook een basisbijdrage van €17,50. Verdien je samen meer dan €23.525,- per jaar, dan betaal je ook nog een inkomensafhankelijke bijdrage en vind je je maximale eigen bijdrage in de volgende tabel: download het overzicht

Eigen bijdrage in jouw gemeente


Omdat een gemeente kan afwijken van de landelijke maximale inkomensafhankelijke eigen bijdrage is het goed om na te gaan wat jij in jouw gemeente betaalt. Vraag hiernaar bij jouw gemeente. Je kan jouw eigen bijdrage ook zelf berekenen via de website van het CAK.

Heb jij vragen over de eigen bijdrage of denk jij dat er in jouw gemeente iets niet klopt en wil je dat melden? Dan kan je contact opnemen met het Nationale Zorg Nummer via: 0900 2356780.

Samenwerking bespreken met Soluzo 7 februari

07-02-2017

 

Samenwerking Twentse Zorgacademie 24 januari

25-01-2017

Wat doet de Twentse Zorgacademie?

De Twentse Zorgacademie (TZA) is hét regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. In een vernieuwende omgeving kunnen studenten, professionals en belangstellenden kennis maken met ontwikkelingen en trends. De TZA is een netwerkorganisatie van (zorg)ondernemers, overheid en onderwijs. 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com
© 2017 Medical Care Solutions