Comfort sanitair

Wanneer je de pensioenleeftijd gepasseerd bent, verandert er doorgaans een heleboel. Ook als je mentaal en fysiek nog vol in het leven staat, denk je vooruit aan later. Hoe zorg je ervoor dat je comfortabel in je eigen huis oud kunt worden? Een van de ruimtes die daar doorgaans voor aangepast wordt is de badkamer. Gelukkig kan je tegenwoordig de badkamer heel gemakkelijk aanpassen volledig in je eigen stijl en smaak.  

Bad of douche?
Een bad is heerlijk om tot rust te komen en bij te komen van een drukke werk- of weekenddag. Maar is een bad nog wel zo handig als je een dagje ouder wordt? Het bad eruit en een inloopdouche erin is een goede oplossing. Maar er bestaan ook bijvoorbeeld inloopbaden met een deurtje, zo kan je toch nog genieten van een bad én een douche.

Anti-slip
Zorg ervoor dat zowel de tegels als de douche voorzien zijn van een anti-slip coating. Zo breng je het risico op een valpartij tot het minimum. 

Accessoires
Zorg dat je voldoende grip houdt! Je kunt een beugel plaatsen naast het toilet of rondom de wasbak, deze zijn tegenwoordig een lust voor het oog. Ook kan je een douchestoel installeren (of een verplaatsbare neerzetten), ook deze zijn er tegenwoordig in hele mooie modellen en designs.

Verlaag de drempel
Een heikel punt van iedere badkamer is de drempel, hier kan je een profiel overheen plaatsen zodat deze geleidelijk loopt, of je verwijderd de drempel volledig, dan wordt het risico op struikelen ook beperkt. 

Wordt mijn badkamer vergoed via de Wmo?

Wanneer daarin aanpassingen nodig zijn, kunnen voorzieningen in een badkamer vergoed worden vanuit de Wmo. Bijvoorbeeld het vervangen van een bad door een inloopdouche, of  een aangepaste wastafel of toilet. Wmo gaat altijd uit van de goedkoopst compenserende voorziening. Soms brengt men hierop een bedrag in mindering, omdat een bestaande badkamer geheel of deels is afgeschreven.
Let op dat vrijwel altijd een eigen bijdrage wordt geheven, die voortduurt tot de voorziening geheel is afbetaald. U betaalt uw voorziening dus uiteindelijk zelf.

Op het gebied van aangepast sanitair, voor mensen met een fysieke beperking of mensen die wat extra hulp nodig hebben in badkamer en/of toilet, heeft Medical Care Solutions veel expertise in huis!

Voor diegenen die het normale gebruik van de handen bij de stoelgang missen, biedt Medical Care Solutions zogeheten douche-wc's voorzien van warmwater spoeling en föhn. Leverbaar zijn onder andere volledige closetcombinaties en closetzittingen waarin deze functies zijn geïntegreerd.

 

            

Het assortiment sanitair omvat verder o.a.:

Onze kerstvakantie begint vrijdag 20 december om 16.00 uur.
Vanaf maandag 6 januari 2020 staan wij weer voor u klaar. 

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een geweldig nieuwjaar! 

 

 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com
© 2017 Medical Care Solutions