Hulp bij WMO vragen, PGB, AWBZ, subsidie,

Gemeenten verwijzen ook wel eens naar "algemene voorzieningen" zoals maaltijddiensten, in plaats van een keukenaanpassing te verstrekken. Maaltijden klaarmaken kan voor iemand echter een belangrijke sociale bezigheid zijn. Deze kan in zo'n geval worden gezien als "elementaire woonfunctie", die onder de gemeentelijke compensatieplicht behoort te vallen.

Veel gemeenten hebben een speciaal WMO-loket voor vragen en advies. Meestal zult u een aanvraagformulier in moeten vullen. Behalve uw naam en adres moet u soms de hoogte van uw inkomen invullen. Dit is nodig om uw eigen bijdrage te kunnen berekenen. Daarnaast moet u invullen of u ook AWBZ-zorg krijgt. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen voor het gebruik van een hulpmiddel of voorziening. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw verzamelinkomen: hoe hoger uw inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage.

Voor informatie, advies of hulp kunt u naar het WMO-loket van uw gemeente. Bijvoorbeeld als u moeite heeft met het invullen van een WMO-formulier of het vinden van de juiste hulp. Vraag bij uw gemeente naar het aders of telefoonnummer van het Wmo-loket bij u in de buurt. Uw algemene vragen over de Wmo kunt u stellen aan Postbus 51 via het telefoonnummer 0800-8051 (gratis).

 
Medical Care Solutions heeft ervaring en biedt u ondersteuning aan bij procedures en bezwaarschriften. Dit zal de aanvraag van uw hulpmiddel vergemakkelijken.
 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com
© 2017 Medical Care Solutions