Hager Cookguard

Vlam in de pan? Dan gaat uw mobieltje af!

 

Door de innovatieve techniek is de Cookguard echt een uniek product op de Nederlandse markt.

De keuken is de plek waar heerlijke gerechten bereid worden. Het is helaas ook de plek waar de meeste woningbranden ontstaan. Iedereen kent het begrip ‘vlam in de pan’. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Met de kookplaatbewaking is zo’n gevaar niet aan de orde.

Kookplaatbewaking vergroot de veiligheid in de keuken


Kookplaatbewaking is verkrijgbaar voor zowel koken op gas als voor elektrische kooktoestellen. Bij gastoestellen sluit vlambewaking de gastoevoer automatisch af zodra een brandende vlam uitdooft. Dit voorkomt ongelukken op het moment dat een vlam onder de pan uitwaait terwijl u dit niet in de gaten hebt.
Een andere optie voor kooktoestellen op gas is een timer die na een vooraf ingestelde tijd de gastoevoer afsluit. De kans op een vergeten pan soep die droog kookt en dan voor vlam in de pan zorgt, neemt op die manier sterk af.


Bij elektrische kooktoestellen bestaat kookplaatbeveiliging vaak alleen uit een timer. Maar nu is er kookplaatbewaking die méér detecteert, de kookplaat uitschakelt bij onveilige situaties én u daarvan op de hoogte stelt via uw smartphone.

Kookplaatbewaking van Hager kan worden toegepast in ieder huishouden met een elektrische kookplaat. Dit is met name een uitkomst in situaties waar bewoners minder oplettend kunnen zijn, zoals bij dementerenden en in zorgomgevingen.
Door de kookplaatbeveiliger te koppelen aan bijvoorbeeld uw huisautomatisering, kunnen anderen tijdig gewaarschuwd worden bij de detectie van gevaarlijke situaties. Hiermee is kookplaatbewaking van Hager echt uniek op de Nederlandse markt.

Innovatieve kookplaatbewaking

Het belangrijkste onderdeel van de kookplaatbewaking is de innovatieve sensormodule, uitgerust met een aantal sensoren, waarmee de kookplaat nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het apparaat is in staat onderscheid te maken tussen normaal gebruik van de kookplaat en een gevaarlijke situatie. Zodra een onveilige situatie optreedt, klinkt er eerst een waarschuwing en als er geen actie ondernomen wordt, zal de kookplaat op tijd worden uitgeschakeld.

De kookplaatbewaking zorgt voor extra veiligheid* en kan in ieder huishouden met een elektrische kookplaat worden toegepast. Dit product is ook een waardevolle toevoeging voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Verder is het product voorzien van een 'kinderslot'functie, waardoor kinderen de kookplaat niet zomaar of per ongeluk kunnen activeren.

* bij flamberen kan het systeem niet gebruikt worden.

Sensormodule
De batterijgevoede sensormodule monitort de kookplaat en geeft bij een gevaarlijke situatie een visueel en akoestisch signaal. Vervolgens wordt een draadloos signaal naar de spanningsonderbreker gestuurd, die de kookplaat afschakelt. Plaatsing tegen achterwand of onder de afzuigkap.

Spanningsonderbreker
De spanningsonderbreker zorgt dat de kookplaat afschakelt bij een gevaarlijke situatie. Deze kan op de wand of op de grond bij de kookplaat worden gemonteerd.

Watersensor (optioneel)
Er kunnen max. vier watersensoren worden aangesloten op de spanningsonderbreker. Zodra een waterlek ontstaat (bij bijv. vaatwasser of spoelbak), geeft de watersensormodule een visueel en akoestisch signaal af. Zo wordt een waterlek sneller herkend en kan schade worden voorkomen.

Onze kerstvakantie begint vrijdag 20 december om 16.00 uur.
Vanaf maandag 6 januari 2020 staan wij weer voor u klaar. 

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een geweldig nieuwjaar! 

 

 
Site to Edit Website Beheer Systeem   Webdesign by Hampsink.com
© 2017 Medical Care Solutions